Tájékoztatás a gyülekezetünkről

Kedves Testvérek!

A hétfői napon részletes megbeszélést tartottunk a kialakul helyzet miatt arról, hogy miként tudjuk a gyülekezet tagjainak lelki életét segíteni, és miként tudjuk az Isten igéjét, a vigasztalás  evangéliumát eljuttatni.

Az alábbiakra jutottunk:

1. A püspöki leirat értelmében március 16-tól semmilyen gyülekezeti alkalmat közösségi együttlétet nem szervezünk addig, amíg a rendelkezés visszavonásra nem kerül, hisz a vírus terjedését így lehet lassítani. Tehát nem lesz istentisztelet sem, és hétközi alkalmak sem  lesznek.

2. A lelkészi hivatalban folyamatos munkavégzés lesz, de csökkentett létszámmal végezzük el feladatainkat.

3. Minden lelkész a maga kis közösségét (Sarokkő, Fügefa, Fészekrakó, Kórusok stb.) próbálja tájékoztatni és folyamatosan lelki olvasmányokkal ellátni.

4. Az igehirdetésről, sőt egyszerűsített liturgiáról pénteken felvételt készítünk és az az interneten megosztjuk. (Mivel sokaknak nem ismert az internetes elérhetősége ezért az megosztásban mindenki segítségét várjuk!) Youtube csatornát is nyitottunk, szeretnénk a felvételt oda feltölteni. (Ha valaki kép vágásában, szerkesztésben tud segíteni, annak a jelentkezését várjuk!) 

5. A templom kijáratánál folyamatosan elhelyezzük az igehirdetés és imádságok nyomtatott formáját. 

6. A személyes lelkigondozás folyamatosan megvalósul, s a lelkészek a házhoz kötött betegeket is meglátogatják!  

7. A fiatalabbak körében olyan szolgálatot szervezünk, akik az időseknek tudnak bevásárolni. Ehhez a fiatalok vállalása esetében is szülői hozzájárulás kell. Már most lehet kérdezni az idős-beteg embereket, hogy kinek van szüksége ilyen segítségre. Várjuk a segítséget!

8. A hitoktatók az elektronikus rendszeren keresztül veszik fel a családokkal, tanulóikkal  a kapcsolatot. ( A távoktatásra nézve az iskolák és az országos egyház tanácsait várjuk.)

9. Amennyiben olyan család van, amely időszakosan gyermek-felügyeletet venne igénybe, gyülekezetünk hitoktatói közül vannak, akik ezt itt a Sára teremben  vállalják, általában a délelőtti órákban 9.00-13.00 között max. 7 főig!!! A szolgálatot Kovács Kata hitoktató fogja össze (0620-824-9031)

10. A húsvéti diakóniai csomagokat munkatársaink elkészítik. Azok, akik a csomagokat el szokták juttatni, kérjük, hogy jelentkezzenek Bajnóczi Ilikénél( 0620-824-53-75), hogy mikor jönnek érte, és kinek viszik el.  Elsősorban a fiatalabb korosztály segítségét várjuk, hogy csomagok célba juttatását segítsék!  

11. A már korábban közreadott ima-közösség rendje szerint  lehetőleg egy időben imádkozzunk. A mellékelt rend segíthet mindenkit egy otthoni, családi áhítat megtartására. Meg ne fáradjunk az imádkozásban!

12. Keressük fel egymást minél gyakrabban telefonon, ha személyesen nem is találkozunk, bátorítsuk egymást a remény evangéliumával! Akinek van messenger vagy sms lehetősége az küldjön igei bátorító üzeneteket!

13. Ne feledkezzünk el arról sem, hogy a gyülekezet szolgálatát imáinkkal és adományainkkal továbbra is támogassuk.   

Erős vár a mi Istenünk!

Testvéri szeretettel!

Heinczinger Orsolya Bence Imre

gyülekezeti felügyelő ig. lelkész